Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop leder med fler andrapris

Foto: JEANNIE KARLSON
Foto: JEANNIE KARLSON

Det är hård kamp om kuskchampionatet på Åby. Under gårdagens tävlingar vann Björn Goop och Johnny Takter varsitt lopp och när det återstår två tävlingsdagar på Åbytravet har tre kuskar 47 segrar.

Publicerad:

Björn Goop, Peter Untersteiner och Johnny Takter har alla tre 47 segrar på Åby i år. Goop leder med fler andraplatser, 36 stycken, före Untersteiner som har 32 andrapris och Takter som har 29 andraplatser.
Björn Goop vann igår med Ulf Stensrömers Pampalo (e. Password) medan Johnny Takter vann med Christer Otterströms Great Victory (e. Zola Boko). Peter Untersteiner fick en fjärdeplats som bästa placering på sina fyra styrningar på Åby igår.
På Åby slogs ett banrekord i lopp 1. Tvååriga hingsten Gonzales Greenwood (e. Conway Hall) vann på 1.16,1a/2.140 meter och kördes till seger av sin tränare Joakim Lövgren. Detta var tredje raka segern för Gonzales Greenwood.
Torsdagens snabbaste häst blev Pär Hedberg-tränade Helga Palema (e. Symphonic Hanover) som på Åby vann på 1.13,2a/1.640 meter. Det fyraåriga stoet kördes till seger av Linus Svensson.
Snabbast i voltstart blev Gambino Degato (e. Ken Warkentin) och Mellby Duke (e. Muscle Hill) som båda sprang 1.15,3/2.160 meter i åttonde loppet på Åby. Dessa två fick nöja sig med fjärde- respektive femteplats i ett lopp som vanns av Tiger Marke (e. Quaker Jet) och Claes Svensson. Tiger Marke tränas av Mikael Selin som även tränade Tiger Markes mamma, Mad Marke, som segrade i Stochampionatet 2006.
Torsdagens snabbaste kallblod var Trippa Undan (e. Lome Kongen) som vann ett montélopp i Bollnäs på 1.24,7/1.680 meter. Hon reds till seger av Emilia Leo och tränas av Bror Grönlund.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.