Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop skrällde i Prix Paul Viel

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Många trodde att treårige Helagfell skulle ta en ny fin seger då Prix Paul Viel avgjordes på Vincennes under lördagen.
Men det satte Heartbreaker One och Björn Goop stopp för.

Publicerad:

I Prix Paul Viel för de treåriga hingstarna var Helgafell (e. Charly du Noyer), som tränas av Philippe Allaire och kördes av Eric Raffin, storfavorit till segern. Det blev en lugn start och Raffin gav hästen ett fint lopp som fjärde häst och sedan andra utvändigt.

Heartbreaker One (e. Alto de Viette) och Björn Goop tog direkt ledningen och den Luc Roelens-tränade treåringen gjorde en strålande instas. Storfavoriten såg ut att kunna tugga ner ledande Heartbreaker One in på upploppet, men ledaren vägrade att förlora. 45 000 euro gav segern och segertiden var 14,9/2175.

I Prix Roquepine för de treåriga stona vann Jean-Michel Bazires nya stjärna Havana d'Aurcy (e. Royal Dream) igen. Det var hästens tredje raka grupp II-seger
Den här gången fick hon lite hjälp av att det kördes friskt i täten och Bazire kunde sitta lugn i vagnen en bit bak. Innan sista kurvan satt ekipaget i dödens och kunde sedan koppla greppet innan mållinjen.

Segertiden blev fina 13,2/2175 och segern gav 45 000 euro. Det innebär att det treåriga stoet börjar närma sig två miljoner kronor inkört.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.