Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Graceful Swamp tillbaka i vinnarcirkeln

Erkki-Pekka Mäkinens storlöfte Graceful Swamp var den mest övertygande vinnaren vid uttagningarna till Kymenlaakso-ajo i Kouvala på torsdagen. Ari Moilanen styrde treåringen till den fjortonde årssegern.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Graceful Swamp (e. So Perfect) var favorit i den finska kriteriefinalen, men stördes där till galopp. Nu fick han revansch. Moilanen lyckades bra med starten från tillägg och hittade till andra par utvändigt. 

Graceful Swamp kom sedan fort på upploppet och gick ifrån till seger på fina 1.14,1/2.120 meter. Mainio var tvåa i mål, men travade utanför bangränsen på upploppet och diskades.

Ari Moilanen var på hugget i Kouvala och vann tre av fyra uttagningslopp. Markku Nieminens Callela Louis (e. Love You) var Moilanens första vinnare via 1.15,9/2.100 meter och Timo Korvenheimos Jolly Roy (e. Kadabra) var sedan starkast från dödens i sitt försök. Den sista uttagningen till Kymenlaakso-ajo vanns av Petri Klemolas Trouble Leader (e. Ken Warkentin) som kördes av Hannu Hietanen. Finalen, med 45.000 euro i förstapris, körs lördagen den 3 november.

Erkki-Pekka Mäkinen hade en kanondag i Kouvola. Han själv körde Al E.Gador Zet (e. Jaded) till vinst på 1.15.5a/2.100 meter. Tapio Mäki-Tulokas-tränade Nitro Diablo (e. Clerk Magistrate) var kvällens andra svenskfödda vinnare, i sulkyn satt Ari Moilanen – så klart.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.