Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Greenshoe till Pocono Downs

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Fenomenet Greenshoe tävlar på Pocono Downs på lördag. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På lördag gör Greenshoe sin nästa start när försöken till Earl Beal Jr Memorial avgörs på Pocono Downs. En bana som Marcus Melanders stjärna såg ut att trivas på förra veckan.

Publicerad:

Då var Greenshoe först i mål i ett kvallopp på tiden 1.09,6 – med närmaste konkurrent på behörigt avstånd. Eller 28 längder för att vara mer exakt. Dessförinnan svarade treåringen – som ägs av Stall Courant, Hasse Backe, Lasse Granqvist och Morten Langli – för en näst intill utomjordisk insats när han vann finalen av New Jersey Sire Stakes på 1.08,6.

Härnäst väntar alltså lördagens försök till Earl Beal Jr Memorial vars final körs en vecka senare, den 29 juni, med en halv miljon dollar i potten. Brian Sears sitter på nytt upp bakom Greenshoe som i uttagningsloppet ställs mot bland andra Åke Svanstedts Marseille och Dexter Cup-vinnaren Osterc från Per Engbloms stall.

Ovan nämnda försök är det andra i ordningen. I det första tar Marcus Melander ut Green Manalishi medan Lucas Wallin har Sheer Muscle till start. De fyra främsta från vardera försök samt den femma som travat in mest pengar under året går vidare till final.

FAKTA

Earl Beal Jr Memorial

Försök 1:
1. Summit in Sight – Andy Miller (Julie Miller)
2. Swandre the Giant – Yannick Gingras (Ron Burke)
3. White Tiger – David Miller (Andrew Harris)
4. Sheer Muscle – Andreas McCarthy (Lucas Wallin)
5. Green Manalishi – Tim Tetrick (Marcus Melander)

6. Wittywille – Matt Kakaley (Ron Burke)

Försök 2:
1. Marseille – Åke Svanstedt

2. No Drama Please – Tim Tetrick (Tom Fanning)
3. Goes Down Smooth – Yannick Gingras* (Ron Burke)
4. Osterc – Yannick Gingras* (Per Engblom)
5. Greenshoe – Brian Sears (Marcus Melander)

6. Reign of Honor – David Miller (Nifty Norman)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.