Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gundersen i Norskt Oaks

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Geir Vegard Gundersen är omöjlig i storloppen i Norge.
I Norskt Travoaks löste det sig perfekt under vägen tillsammans med Nice Eleven L. och skrällen var ett faktum.

Publicerad:

Norskt Travoaks för de treåriga varmbloden avgjordes på Momarken under lördagen. Segrade gjorde Geir Vegard Gundersen bakom egentränade Nice Eleven L. (e. Coktail Jet), men det satt hårt inne...
Från början var det just Nice Eleven L. som tog hand om ledningen, men en bit in i loppet valde Geir Vegard Gundersen att överlåta tätpositionen till N.Y.Diamond In The Sky och Geir Mikkelsen. Utvändigt om ledaren satt loppets storfavorit, Come Vacation (e. Dream Vacation) för körande Pål Buer. 
In mot upploppet såg det ut att stå emellan de två främsta, men då Pål Buer drog tussarna på Come Vacation bröt stoet ut ett spår och gav luckan till Nice Eleven L. Det tackade Coktail Jet-dottern för genom att spurta till knapp, men säker vinst.
– Den här hästen har vi varit tvungna att ta det lugnt med. Ägarna till hästen gick med på en långsiktig plan och det är därför vi står här i dag. Hästen var inte klar i kroppen under våren, men nu börjar hon komma och det här kommer bli bra med tiden. Jag körde utan skor för första gången och vi fick ett perfekt lopp i dag. I sista sväng tänkte jag att jag skulle bli trea och det hade väl varit okej, men när Pål Buers häst bröt ut fick vi precis den lucka som behövdes och jag behövde inte ens rycka tussarna, sade Geir Vegard Gundersen efter hästens insats på tiden 1.15,0a/2.140 meter.
300.000 norska kronor var segern värd och det var hästens tredje besök i vinnarcirkeln under karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.