Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gustafsson flyttar till USA – börjar hos Per Engblom

Foto: TR BILD
Tobias Gustafsson bakom Catch My Love till vänster. Per Engblom till höger. Foto: TR BILD

Proffstränaren Tobias Gustafsson lämnar Sverige och Solvalla. Han flyttar tillbaka till USA där han arbetat i många år tidigare.

Publicerad:

Ny arbetsgivare blir gamla kamraten Per Engblom i New Jersey.
– Tobias var sugen på något nytt, först skulle han bara komma över för att hälsa på och kolla läget. Men ju mer vi pratade så bestämdes att han skulle börja arbeta hos mig vilket känns väldigt bra, säger Per Engblom.
Tobias Gustafsson har stor erfarenhet som hästskötare. Han har bland annat skött om amerikanska topphästar som Creatine, Maven, Corky och Uncle Peter. 

"Väldigt goda vänner"

Gustafsson har varit proffstränare i två omgångar i Sverige. Men 2019 blev inte som han hoppats på och börjar nu om i USA – på gamla arbetsplatsen Millenium Farm. 
– Från och till har vi jobbat ihop i sex år. Vi är väldigt goda vänner och har roligt ihop. Tobias kommer att stärka organisationen med sin kunskap och rutin. Dessutom är han duktig hovslagare, säger Per Engblom som kan summera sitt första år som egen tränare.
– Jag är nöjd med 2,8 miljoner dollar inkört. Vi var femma i Breeders Crown (Synergy) och trea i Hambo Oaks (Asiago) men hade gärna vunnit något av de stora loppen. 
Hur ser det ut inför 2020?
– Bra. Vi har 27 ettåringar jämfört med 23 i fjol, cirka 45 totalt. Fem tvåårsston travade bättre än 1.54 (1.10,8) i år och bör kunna utvecklas ytterligare som treåringar. Vi har två fina hingstar, Ready For Moni (Ready Cash) och Synergy (Father Patrick), som kan bli riktigt bra. Och Tobias förstås.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.