Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: GÖRAN LINDSKOG/SIDMAKARN
Siv, Miss Euphoria, Stefan Persson och Yngve Wallgren. Foto: GÖRAN LINDSKOG/SIDMAKARN

...Halmstadamatören Yngve Wallgren, som igår var hundraprocentig när han slog till med en dubbel tränarseger (Miss Euphoria och Bellman Hönez) på Åby. För övrigt stallets första segrar för säsongen.

Publicerad:

Västkusten var bästkusten igår kan jag tänka mig?
– Ja, det är klart! Jag rusade ner mot vinnarcirkeln när Bellman Hönez gick i mål, men blev sedan rädd att jag gått händelserna i förväg. Hjulen var jämsides med konkurrenten och en delad seger hade jag kunnat ta. När de ropade ut oss som vinnare blev allting helt fantastiskt!
Det var på tiden att du spräckte tränarnollan.
– Jag vet, men det är så när man är amatör och har svårt att ge upp sina gamla slitvargar i stallet. Gårdagens segerduo har däremot framtiden för sig och de kommer förhoppningsvis plocka fler segrar framöver.  
Vem är Yngve Wallgren?
– En 66-åring pensionär som varit amatör i den här branschen i 40 år. Max Hönez, Pingla Hönez och Hasse Blaze är hästarna som nått störst framgångar för mig, men det var ett ganska bra tag sedan. Jag, Siv och proffstränaren Stefan Persson har ett bra samarbete och det var kul att Stefan fick vinna med båda igår. Han är underskattad som kusk.
Hur firade ni?
– Jag och frun hade gjort julkorv precis så vi tog det och vin när vi kom hem. Vi var helt slut när vi gick och la oss kl 2, men det var med en härlig känsla vi somnade.
Slutligen, när kommer nästa vinnare från Stall Wallgren?
– Som tur är har jag ingen starthäst på ett tag så vi kan suga på den karamellen riktigt länge. Tvååringen Mazarin Hönez är stor och har galopperat från spår två i båda sina starter. Henne har jag ganska stora tankar annars och det kanske kan vara min nästa vinnare. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.