Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hambletonianvinnaren kastrerad – fortsätter att tävla

Foto: null
2012 års vinnare av Hambletonian, Market Share, är kastrerad.

Market Share vann Hambletonian 2012, men fertilitetsproblem hindrade hingsten i aveln. Nu är åttaåringen kastrerad och siktas mot en fortsatt karriär på tävlingsbanan.

Publicerad:

Market Shares tävlingskarriär överträffar de flestas. 2012 vann han Hambletonian och med nästan fyra miljoner dollar på kontot är han näst Bee a Magician den vinstrikaste hästen som endast tävlat på nordamerikansk mark.

I aveln gick det dock inte alls för Revenue-sonen. Problem med fertiliteten stoppade honom från att bli avelshingst och nu är åttaåringen kastrerad.
– Han kommer att bli mycket gladare och jag vill göra det som är bäst för hästen, säger delägaren Richard Gutnick till harnessracing.com.

I år har Market Share tagit fyra segrar på fjorton starter och enligt Richard Gutnick är planen är att låta honom fortsätta starta om han tar kastrationen på rätt sätt.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.