Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han får en sista chans

Foto: BURT SEEGER/KANAL75
Ed You har varit borta från tävlingsbanan sedan juni 2016, men Robert Bergh gör nu ett nytt försök att få honom till start igen. Foto: BURT SEEGER/KANAL75

Sexfaldige miljonären och forne Trotting Masters-vinnaren Ed You är tillbaka i Robert Bergh träning och får nu en sista chans (?) att komma tillbaka till tävlingsbanan.

Publicerad:

Det var sommaren/hösten 2014 som Ed You (e. Love You) hade sin allra bästa period med segrar bland annat i både Hugo Åbergs Memorial samt finalen i Trotting Masters på Charlottenlund. Det året tjänade Ed You nästa fyra miljoner kronor!

Sedan dess har karriären förstörts av skador och nu har inte hästens startat sedan den 9 juli 2016. Dessutom fyller han vid årsskiftet elva år. Han har nyligen återkommit till Robert Berghs träning efter att ha varit konvalescent både hos Kenth Åkerlund och Caroline Holm.
– Ed You har haft problem med en ligamentskada i samma ben som besvärat honom tidigare. Målsättningen är att han kan komma ut på tävlingsbanan i mars nästa år, säger Robert Bergh.

Sammanlagt kan Ed You peka på 27 segrar och 6.687.808 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.