Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Han har grym speed”

Foto: MIA TÖRNBERG
Holger Ehlert tror på sin Ringostarr Treb i dagens första Sweden Cup-försök. Foto: MIA TÖRNBERG

1989 kom de från Tyskland till Italien tillsammans. Då var Wim Paal huvudtränare och Holger Ehlert assisterande. Numera är Ehlert topptränare i Italien, medan Wim Paal har en liten rörelse. Idag dyker duon upp i Sweden Cup på Solvalla med varsin häst.

Publicerad:

Italientränade hästar lyser med sin frånvaro under Elitloppshelgen, förutom då Holger Ehlerts Ringostarr Treb som kommer ut i första Sweden Cup-försöket. I senaste starten vann femåringen på nytt banrekord i Modena.
– Han såg sliten ut i vintras och fick en paus. Efter en månad i hagen hade jag bara tränat honom lätt inför senast och tiden var en överraskning för mig, säger Holger Ehlert.
Vad är det för typ av häst?
– Han har grym speed, men den kan bara användas en gång per lopp. Han kan öppna fort, men är mycket bättre när man sparar speeden. Solvalla borde passa honom fint och normalt sett har han gått framåt med genomköraren senast.
Vilken balans tävlar han med?
– Med skor som vanligt. Jag tror att han kan nå finalen och då är det möjligt att vi plockar av bakskorna. Han gick ett lätt jobb tisdags och åkte sedan till Sverige, säger Holger Ehlert.
I det andra försöket har Wim Paal Royal Blessed till start, som senast var tvåa i Toulouse efter resa i dödens/andra ytter.
– Han var okej, det var viktigt med bra besked då han var dålig i Lotterian och blek i två starter före i Turin där han inte gillar banan. Det visade sig att han var sjuk i Lotterian och hade problem med kolik, säger Wim Paal.
Vad har du för några förväntningar på femåringssäsongen?
– Det är alltid tufft att möta äldre hästar, men den här var ju bra som fyraåring, bland annat genom andraplatserna i Tino Triossi och GP Continentale. Solvalla ska passa honom perfekt, han gillar mjuka underlag. Vi behöver lite tur, då kan vi gå till final.
Balans?
– Skor i försöket och kanske barfota bak, precis som i Toulouse, i finalen. Jag tror att han kan 1.11 i alla fall, kanske lite bättre om vi får rätt resa, avslutar Wim Paal.

– ETTORE BARBETTA & OLA LERNÅ

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.