Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hans Ljungkvist slutar

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist lämnar sin post.

Publicerad:

Det är tidningen Sulkysport som avslöjar att Hans Ljungkvist och Arendt Cederqvist lämnar sina poster.
– Vi gick ut med ett brev till samtliga medlemmar i Svensk Travsport i tisdags och berättade att Hans Ljungkvist och Arendt Cederqvist har meddelat, att de inte står till förfogande för en ny period, säger valberedningens ordförande Jan R. Larsson till Sulkysport.
Ett utskick gick ut till alla medlemmar i Svensk Travsport för en månad sedan. Då ville man ha in förslag på namn till en ny styrelse. När det nu står klart att varken Ljungkvist eller Cederqvist kommer att stå till förfogande har valberedningen förlängt tiden för förslag från 15 december till den 15 januari.

Svår process

Vidare berättar Jan R Larsson att det inte har kommit in särskilt många förslag till valberedningen.
– Som vi ser det finns det framför allt två problem som försvårar att få in namn till styrelsen. Det ena är det näthat som finns. Personer som sitter på de här positionerna får rätt mycket kritik – rätt eller fel kan man förstås diskutera – och det gör ju att det finns en del personer som aldrig skulle sätta sig i en sådan situation, alltså kompetent duktigt folk på hög nivå som inte skulle ta på sig detta. Det är ett problem på sikt, säger Jan R. Larsson till Sulkysport och fortsätter:
– Det andra och framför allt de senaste åren har det tagit oerhört mycket tid för de som är med i ST:s styrelse. De är inte bara styrelsemötena utan det är så mycket annat som behöver göras, vilket innebär att inte vem som helst kan ta på sig en sådan här uppgift.
Travronden har sökt Hans Ljungkvist. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.