Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Har slagit alla rekord"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ida Riesterer kör Fast Food Hanover i dam-SM. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Ida Riesterer närmar sig halvmiljonen inkört som kusk och på fredagen är hon en av förhandsfavoriterna i dam-SM. Från bricka fem kör hon passhästen Fast Food Hanover.

Publicerad:

Under drygt ett halvår har Ida Riesterer arbetat hos Jörgen Westholm. Rekorden gällande antalet segrar och inkörda pengar under ett och samma år är slagna sedan länge – och på fredagen kan hon plocka hem sin största seger hittills i karriären. Detta när dam-SM avgörs på Gävletravet med 100.000 kronor till vinnaren.

Ida Riesterer sitter upp bakom sin egen passhäst Fast Food Hanover i loppet. De kvalade in via en andraplats i uttagningsloppet.
– Han gick jättebra till slut den gången och hade väldigt mycket sparat. Det hoppas jag att vi ska ha användning av i finalen, säger Ida Riesterer.

Vad tänker du om fredagens uppgift?
– Jag hoppas att vi ska hitta ned i banan tidigt. Han är rätt så kvick ut. Med en bra resa tror jag att vi är med där framme. En seger hade betytt väldigt mycket. Speciellt eftersom jag passar honom.

Hur är din vardag i stall Jörgen Westholm?
– Det fungerar bra. Det är roligt att hela tiden få chansen att lära sig nya saker.

2018 blev det två kusksegrar för Ida Riesterer och 336.100 kronor inkört. I år har hon redan tagit sex segrar och kört in 474.400 kronor.
– Det känns väldigt bra att ha slagit alla rekord. Samtidigt har jag fått fler chanser att köra lopp nu så det är klart att jag hela tiden hoppats på att jag ska förbättra siffrorna.

Vad gör Ida Riesterer i framtiden?
– Tanken är att jag ska ta över mammas (Ulrika Riesterer) rörelse, men vi får se när det blir.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.