Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Häst struken från Oaks – kom med felaktigt

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Anders Malmrot. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Fanny Chenal kom med till Oaks-uttagningarna trots att den fjärde insatsen inte var betalt. Nu är hon struken.
– ST håller på att se över hur det kunde bli så, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Publicerad:

Det var tidningen Sulkysport som först berättade om Fanny Chenals felaktiga startplats. Det Björn Goop-tränade stoet fick spår elva i ett av uttagningsloppen till Svenskt Trav-Oaks trots att den fjärde insatsen inte var betalt. 
– Hur hon kunde bli anmäld är en sak som ST håller på att reda ut. Det som har hänt är att ägarna inte har betalt fjärde insatsen och hästen skulle ha dykt upp som ej godkänd vid anmälan, säger Anders Malmrot och fortsätter:
– Det är lite komplicerat för att det är en utländsk ägare och sådana matar man in manuellt eftersom betalningen löper inte på som för svenskägda hästar. Det är jättetråkigt för alla så klart. 

Vad händer nu?
– Det som har hänt är att hästen är struken och inget mer än det kommer att hända eftersom startlistorna redan var satta.

Kan det bli aktuellt med någon form med kompensation för den som gick miste om sin plats?
– Det vet jag faktiskt inte och det ska också utredas. I så fall behöver man göra om seedningen. För det är inte säkert att den som stod som första reserv blir det om man tar bort Fanny Chenal. 

För Malmrots del blir det full fart på tisdag då Solvalla arrangerar uttagningsloppen samtidigt som spelformen V65 gör debut på Solvallas tisdagar. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.