Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heart of Steel bäst i silverfinalen

Peter Untersteiner kan ha en blivande stjärna i Heart Of Steel och i Silverdivisionen blev det en kassaskåpssäker seger från ledningen för den flygande holländaren på 1.11,8a/2140 meter.

Publicerad:
Foto: Burt Seeger/TR BILD
Peter Untersteiner höjer pisken i luften efter segern med Heart of Steel i silverfinalen. Foto: Burt Seeger/TR BILD

Både Varieta Luis och Hawk Cliff försvann i en stökig inledning på loppet och det var initialt He's a Diffacolt som tog hand om spets, för att sedan släppa till Peter Untersteiner och Heart of Steel (e. Cantab Hall). Halmstadsekipaget öppnade första 500 meterna på 1.10,8 och tilläts sedan dämpa till 1.13,8 på varvet. 

Global Trust rundade fram till dödens med 1100 meter till mål och höll starkt i den snabba avslutningen, men var ändå chanslös att utmana Heart of Steel som gled undan hur enkelt som i upplösningen. Den femårige holländaren landade på 1.11,8a/2140 meter och inkasserade 250.000 kronor. 

Global Trust tog andraplatsen medan Mr Golden Quick knep tredjeplatsen efter en invändig resa. Baron Gift drog tåget i tredjespår sista 650 meterna men hade svårt att ta något i den snabba avslutningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.