Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heart of Steel i topp efter dramatik: "Ruggigt bra"

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Johan Untersteiner skötte tömföringen åt Peter Untersteiner som var avstängd och kunde höja pisken i luften i mål bakom Heart of Steel. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Trots en inledande galopp gick inte Heart of Steel att stoppa i Good as Golds Derbyminne. In på upploppet satte femåringen tänderna i ledaren Mellby Drake och krigade sig förbi till en imponerande seger på 1.13,1a/2140 meter.
– Han var ruggigt bra, sa en lättad Johan Untersteiner i Jägersros vinnarcirkel.

Publicerad:

Efter fem raka segrar var Heart of Steel (e. Cantab Hall) duktig fyra i Jubileumspokalen senast och spelades till stor favorit i Good as Golds Derbyminne. Men det ville sig inte bättre än att han galopperade direkt i starten.
– Han tog i för mycket när jag släppte av honom och han ställde sig precis innan han hade blivit diskad, sa Untersteiner efteråt. 

Heart of Steel tappade många meter och fick ta positionen som sistahäst i fältet, medan Mellby Drake öppnade halvvarvet på 1.13,7. Tempot bedarrade ytterligare och redan med 1400 meter till mål vek Untersteiner ut sin häst i andraspår.
– Jag tänkte att jag skulle få Örjan eller Adrian framför mig och kände att det blev lite galet när vi fick dödens i stället. 

Men Heart of Steel visste besked och med knappa 200 meter till mål var han framme utvändigt ledaren. I slutduellen visade sedan femåringen prov på både styrka och löpskalle när han säkert plockade ner Mellby Drake till en säker seger med en halv längd.
– Han var ruggigt bra och det var en storstilad insats med tanke på loppet han fick. Han blev bara piggare och piggare och vann rätt klart till slut, sa segerkusken om Peter Untersteiners stjärna.

I övrigt på V75

I ett fartfyllt försök till Diamantstoet var Callmesally (e. Turbo Sund) starkast till slut. Örjan Kihlström satt bra till i andra utvändigt och sände till attack i tredjespår med 700 meter till mål. Sista biten kopplade Callmesally greppet på den tappra ledaren Loser on Loser och segertiden för Mikko Ahos sjuåring blev fina 1.12,9a/2140 meter.
– Hon fick göra jobbet själv sista 700 meterna och gick väldigt bra in i mål, sa Kihlström i vinnarcirkeln.

Magnus Dahléns Vincent As (e. Muscle Massive) var rejäl vid sin seger i Derbystayern – Bo W Takters Tribute över tre varv. Tillsammans med Carl Johan Jepson fick femåringen trava först i andraspår sista 1600 meterna och hästen såg lite slak ut i sista sväng, men fick förnyade krafter på upploppet och vann knappt före Reckless och ledaren Sevilla. Segertiden 1.14,9/3160 meter och belöningen 100.000 kronor.
– Han trivs inte i ryggar så det blev ett ganska bra lopp ändå med en "lugn dödens". Han visade sig vara bäst i dag, sa Jepson.

Papidoux (e. Oyonnax) vann en överpacad historia i V75-4 där ledaren Vincent Horse varvade på snabba 1.10,4. Björn Goop följde med i ryggar i sista sväng och när han satte in slutstöten i vida spår avgjorde Papidoux säkert före Scotch Brodde och Gambit Brodde. Nicklas Westerholm tränar åttaåringen som kom hem på 1.11,7a/1640 meter och belönades med 50.000 kronor.

I ett Breeders Course-lopp för tvååringar tidigare under tävlingsdagen övertygade Philosopher (e. Cantab Hall-Fascination) från ledningen tillsammans med Kevin Oscarsson på segertiden 1.16,5a/1640 meter. Hemmatränaren Sören Norberg managerar löftet som är obesegrad på karriärens två försök.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.