Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hedershäst skadad – kan ha gjort sin sista start

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Krister Jakobsson har upplevt mycket roligt tillsammans med sin kämpe Narold Vox. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Han har nästan fyra miljoner kronor på kontor, men starten senast i Monté-SM kan ha varit hästens sista i karriären.

Publicerad:

Det är Bollnästränaren Krister Jakobsson som lämnar den här dystra nyheten angående sin egenägda guldhäst Narold Vox (e. Orlando Vici).
– Han blev halt i samband med den senaste starten i Monté-SM på Åby (femma) och det visade sig efter undersökning av veterinär att den ytliga böjsenan var skadad. Tidigare i år hade Narold Vox problem med den djupa böjsenan i samma ben, men det här är värre och tar längre tid att läka ut, berättar Krister.

Så hur verkar prognosen?
– Det ser segt ut. Hur som helst blir det en lång konvalescens, säkert ett halvår i alla fall. Men det är inte säkert att hästen kommer tillbaka till tävlingsbanan överhuvudtaget. Det får framtiden utvisa. Han börjar bli gammal och jag är jättenöjd med vad hästen presterat under karriären.

Hur mycket har Narold Vox betytt för dig och verksamheten?
– Väldigt mycket, en guldhäst att äga och träna. Han har hela tiden kämpat sig upp i klasserna och successivt växt med uppgifterna. Det är ganska sjukt att första V75-segern kom först i silverdivisionen.

Nioårige Narold Vox har hittills tagit 32 segrar på 128 starter och tjänat drygt 3,8 miljoner kronor. Han ståtar bland annat med fem V75-vinster och den allra största segern kom i Gävle Stora Pris i slutet av november 2016.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.