Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heiskanens stjärna till avel

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Veijo Heiskanens Roses Glory slutar tävla. Under veckoslutet kom beskedet att det femåriga stoet går till avel.

Publicerad:

Det femåriga stoet Roses Glory (e. Yankee Glide-Spring Gala) lägger tävlingsskorna på hyllan. Onsdagens V86-lopp på Solvalla blev hästens sista och nu kommer hon i stället att gå till avel. Det berättar tränaren Veijo Heiskanen för Travronden under lördagsförmiddagen.
– Hon kommer att gå till avel. Det är ägarna som har tagit beslutet och varför får du fråga dem om. Hästen har känts jättefin och har inte drabbats av någon skada eller så.

Totalt blev det 34 starter för Roses Glory. Hon tog 13 segrar och sprang totalt in över 1.3 miljoner kronor. Hästen har varit i Veijo Heiskanens träning i drygt ett år, tidigare återfanns hon i Peter Untersteiners regi.

Veijo Heiskanen har två hästar till start på Jägersro under lördagen varav den ena, Valla d'Estino, inom V75.
– Jag har bra feeling för henne. Hästen är jättefin och plockar man som spelare med några på kupongen ska man absolut ha med henne tycker jag, säger Veijo Heiskanen.

Hur ser du på Brasil Bokos chanser i V4-1?
– Hästen tränar bra och jag räknar med att han gör ett bra lopp igen. Jag tror på bra segerchans.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.