Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hela Finland håller på Polara

Foto: Anu Leppänen/TR Bild
Risto Tupamäki avled nyligen i en tragisk olycka. Foto: Anu Leppänen/TR Bild

Det är många finländare på plats på Solvalla under söndagen. Räkna med ett särskilt stort stöd för Polara i Elitkampen.

Publicerad:

Dels för att Polara är mycket populär hemma i Finland. Dels för att han varit etta och tvåa i Elitkampen de två senaste åren.

Men framför allt kommer finländarna att ge sitt stöd till Polara på grund av den tragiska olyckan förra veckan då travtränaren Risto Tupamäki miste sitt liv. Risto tränade och ägde Polara i början av hästens karriär innan han lät sonen Antti Tupamäki ta över hästen.
– Något gick fel när Risto jobbade ute i skogen. En mycket tragisk olycka. Han var väldigt populär hemma i Finland, en riktig hästkarl som alla tyckte om. Familjen Tupamäki är också en känd och omtyckt travfamilj. Jag hoppas verkligen att Polara vinner, säger Timo Nurmos.

"Alla tyckte om honom"

Risto Tupamäki vann närmare 2.000 lopp. I år skulle han försvara segern i Kungstravet med Costello. Pekka Korpi kände Tupamäki mycket väl.
– En tuff konkurrent på tävlingsbanan under många år, men en väldigt fin människa på sidan om. Risto var alltid glad och alla tyckte om honom, hade alltid tid för att prata. Han var bara 62 år och skulle nu njuta av livet efter att ha arbetat mycket hårt. Sonen Antti hade tagit över men så blev det så här i stället. Väldigt tråkigt. Det är nog många som håller extra mycket på Polara i dag, säger Pekka Korpi.

Polara startar från innerspår i Elitkampen och är i mycket fin form.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.