Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Högre förstapris i Åbergs

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Propulsion har vunnit de tre senaste upplagorna av Hugo Åbergs Memorial. Nästa års höjs förstapriset från en miljon till 1.609.000 kronor. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Sedan 1999 har vinnaren i Hugo Åbergs Memorial belönats med en miljon kronor, men till nästa års upplaga höjs förstapriset. Då gör eliten upp om en segercheck på 1.609.000 kronor.

Publicerad:

Med den summan anspelar Jägersro förstås på den engelska mil som loppet avgörs över. Nu får segraren en tusenlapp per meter, skriver Malmöbanan i ett pressmeddelande.
– Det sticker ut. Förstapriset har stått still i många herrans år nu, så det är jättekul att kunna locka med en sådan här ökning, säger Jägersros sportchef, Mats Ahlkvist, till Travronden.

Även övriga premier i loppet ser ut att höjas. Tidigare har andrapriset uppgått 400.000 kronor jämfört med segrarens miljon, men till nästa år hoppas Malmöbanan kunna dela ut hälften av förstapriset till tvåan.
– Vi har inte bestämt det än, men ambitionen är skalan ska sjunka med 50 procent från placering till placering. Då blir andrapriset alltså 804.500 kronor. Det är vår tanke för att ytterligare höja nivån på loppet, säger Mats Ahlkvist.

"Stärker samarbetet"

Ahlkvist berättar vidare att Jägersro avser att fortsätta samarbetet med Årjängs Stora Sprinterlopp samt sprinterloppen på de utländska banorna Argentan, La Capelle och Mikkeli.
– Till årets lopp fick vi Up And Quick, Pastore Bob och Heavy Sound den vägen och det vill vi köra vidare på. Att vi nu höjer prispengarna stärker förstås samarbetet med de andra banorna. Det borde bli ännu mer intressant att vara med i deras lopp nu, säger Mats Ahlkvist.

Nästa år avgörs Hugo Åbergs Memorial den 30 juli. Daniel Redéns Propulsion har vunnit de tre senaste upplagorna av loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.