Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hur mår Nimbus C.D.?

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Nimbus C.D. får fortfarande hålla sig till lätt motion. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Hur är egentligen läget med trippelmiljonären Nimbus C.D.?

Publicerad:

Det var faktiskt ganska precis två år sedan som den forne Jubileumspokalsvinnaren Nimbus C.D. (e. Mythical Lindy) senast startade. Då i för dagen högaktuella Norrbottens Stora Pris, som avgörs på lördag i Boden. Därefter har skadebekymmer hållit åttaåringen borta från tävlingsbanan. Peter Untersteiner fick honom till kval i slutet av augusti förra året, men åkte sedan på ett snabbt bakslag. Nimbus fortsatte därefter till Caroline Holm på Hagmyren för rehab för att sedan i slutet av mars tränas av Robert Bergh. Frågan är om det går framåt med träningen? Eller om det ser mörkt ut?
– Nimbus har gått lätt motion några månader, men kan ännu inte börja med kontinuerlig träning. Det är aktuellt tidigast om en månad och sedan får vi se framåt hösten hur hästen tål träningen, berättar Robert Bergh.

Sammanlagt har Nimbus C.D. ordnat 13 segrar och tjänat 3.125.000 kronor. Lite annat nytt i Berghs stall är att stotrion Mijoda Star (sex år e. Juliano Star, två segrar och 121.200 kronor), Miss Jägers (åtta år e. Love You, fem segrar och 442.235 kronor) och Exceptional Dream (fem år e. Goetmals Wood, en seger och 203.900 kronor) samtliga lämnat ”Bergharn” för att istället betäckas med Kadett C.D. Robert har även sagt upp sjuåriga stoet Annabelle Dimanche (e. Sahara Dynamite, fem segrar och 1.139.102 kronor)
– Jag har föreslagit betäckning även för hennes del, men vet faktiskt inte hur det blir.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.