Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inför styrningen: "Alla är värda en chans i livet"

Foto: MONTAGE/TR BILD/STALL TZ
Foto: MONTAGE/TR BILD/STALL TZ

På söndag gör dubbelmiljonären och V75-härdade Scellino Luis comeback efter längre uppehåll.
Hästen som ligger ägare Erik Adielsson lite extra varmt om hjärtat, gör comeback i breddlopp.
I sulkyn? Fatawu Abdallah – som jagar första segern i karriären.

Publicerad:

Ghananen Fatawu Abdallah, som till vardags arbetar hos Stefan Melander, fick en hel del uppmärksamhet i och med hans kuskdebut under mars 2018. Alla har vi olika bakgrund och Fatawu Abdallahs start på livet tog uppseendeväckande vägar, någonting som också skildrades i ett reportage i Travronden under mars 2018, men även Sveriges Television och TV4 uppmärksammade det hela.

Efter fjärdeplatsen i debuten har det blivit ytterligare sex lopp körda för 32-åringen, men än jagar han sin första seger. Kanske kommer den på söndag? Då kör han för första gången åt en annan tränare än arbetsgivaren Stefan Melander.

Det är Erik Adielsson som satt upp Fatawu Abdallah bakom sin åttaåring Scellino Luis, som gör comeback efter ett drygt års tävlingsfrånvaro. Senaste starten gjordes i Paris på Enghien-banan i juli i fjol.
– Jag tycker att han är värd chansen, helt enkelt. Fatawu har gnetat på länge, har inte direkt haft världens enklaste väg i livet och när Scellino Luis ändå behövde gå ett breddlopp så tyckte jag det var roligt att kunna ge Fatawu en chans. Alla är värda en chans i livet. Kan jag som haft så mycket hjälp i den här sporten göra en liten grej för Fatawu som fått ta mängder med omvägar genom åren, så är det bara roligt att kunna hjälpa till lite, säger Erik Adielsson och fortsätter:
– Scellino Luis är en så sjukt mysig häst så jag både tror och hoppas att han får en trevlig tur med honom.

Fatawu Abdallah är eld och lågor över att få chansen från en av Sveriges främsta körsvenner.
– Jag är väldigt exalterad, jag är otroligt taggad inför söndagen. Det ska bli roligt och framför allt är jag tacksam gentemot Erik för att jag får chansen. Erik är en snäll person, som kommit fram och peppat mig genom åren. Det här betyder mycket. Hur det slutar får vi se, jag måste ju givetvis prata med Erik hur han vill att hästen ska köras. Men det är klart, visst hade det varit roligt om första segern kunde tas och hästen har ju visat tidigare att han är bra nog i grunden åtminstone. Nu gäller det bara att jag ska sköta mina kort också, säger Fatawu Abdallah och ler.

Läs det känsloladdade reportaget här.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.