Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inga kommentarer om Maltamiljonerna

Nu har det gått fyra dygn sedan den uppseendeväckande V75-vinsten då spelare på Malta tog hem 16 miljoner av sjurättspotten. 
Ännu har inte ATG någon information om vinstmiljonerna.

Publicerad:

Travronden har tidigare skrivit om lördagens märkliga spelvinst från Örebros V75-omgång. Sju rätt betalade ut drygt 9000 kronor. 18 av de 20 högsta vinsterna gick till Malta på system som fick många att tro att det handlade om robotspel. Fem av systemen betalade ut mer än 1,2 miljoner kronor vardera. Samtliga innehöll fem enkelstreck. På två av systemen var det 128 sjuor, 1411 sexor och 3080 femmor.
ATG inledde under söndagsmorgonen arbetet för att se om det handlade om en spelkupp, skickliga maltesiska spelare eller något annat.
– Vi har under morgonen varit i kontakt med vår partner Maltco, som också ansvarar för det statliga lotteriet I landet, för att få kontakt med vinnaren eller vinnarna, sa ATG:s totochef Marcus Wahlman under söndagseftermiddagen.
Sedan har det varit tyst från ATG och många irriterade travspelare har hört av sig till Travronden de senaste dagarna.
– Travronden strävar alltid efter att gå till botten med alla händelser. Vi har haft en daglig kontakt med ATG sedan i söndags och rapporterar löpande vad vi får veta och vet, säger Travrondens chefredaktör Joakim Svensson.
Under onsdagskvällen berättade ATG:s mediaavdelning att det ännu inte finns någon information och att man har en pågående dialog med Malta. Några ytterligare kommentarer görs inte i nuläget.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.