Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen duell mellan far och son i Åbergs: "Mycket surt"

Foto: Hanold/ALN
Peter Untersteiner missar Hugo Åbergs efter en avstängning på tisdagskvällen. Foto: Hanold/ALN

Far och son Untersteiner – i varsin sulky i Hugo Åbergs. Så var det tänkt, men familjekampen uteblir. Pappa Peter drog på sig en avstängning på tisdagen och får se storloppet från sidan.
– Jag får skylla mig själv, säger Untersteiner.

Publicerad:

På tisdagen fick Peter och Johan Untersteiner varsin inbjudan till Hugo Åbergs och tanken var förstås att de själva skulle köra Carabinieri respektive Day or Night In. Så blir dock inte fallet. Detta sedan Peter Untersteiner stängts av för en felaktig drivning på Jägersro senare samma dag. Avstängningen gäller i tre dagar och tar sin början just under Åbergskvällen.
– Mycket surt, men det är sjävförvållat. Domaren dömer och jag får skylla mig själv. Nu får ju hästarna starta ändå, men jag hade sett fram emot att köra den kvällen eftersom jag har laddat med en del fina hästar, säger Peter Untersteiner.

Har du hittat någon ersättare?
– Nej. Jag har inte pratat med ägarna än, men det är gott om tid kvar.

Carabinieri bjöds in till Hugo Åbergs redan förra månaden efter segern i Kymi Grand Prix, men då var Peter Untersteiner tveksam till att starta hästen över kort distans. Nu har han alltså tänkt om.
– Jag kollade runt och såg att det finns inte så många andra lopp att starta i. Visst hade vi kunnat gå ut i en vanlig gulddivision, men det är inte så lätt att vinna dem. I Åbergs kan vi åka iväg två timmar och köra om en miljon. Därför tar vi chansen, säger Peter Untersteiner och fortsätter:
– Dessutom ligger hästen på sextonde plays i UET Masters. Det är 16 som får plats i finalen på Vincennes och det vore en höjdare att få vara med där. Därför gäller det ju att plocka poäng i Grupp I-lopp och om allt klaffar startar vi även i Sundsvall Open Trot en månad efter Åbergs.

Det blir Carabinieris andra start över kort distans – hur tror du att han klarar det?
– Han blir allt snabbare även om han inte är så explosiv när bilen släpper. Men Mustard vann ju Åbergs och Utah Bulwark Elitloppet och det var ju inga sprinters. Carabinieri verkar utvecklas till en topphäst och då får man försöka att vara bra i alla grenar.

Förutom Carabinieri och Day or Night In är även Up and Quick, Propulsion, Twister Bi och Workout Wonder klara för Hugo Åbergs.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.