Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen Elitloppsinsats

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Donatomite vann snabbloppet på Forus. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det var fina tävlingar i norska Forus i dag – men vi såg ingen ny Elitloppshäst.

Publicerad:


I Kjell Håkonsens lopp för äldre eliten gjorde Frode Hamres Donatomite (e. Donato Hanover) sin plikt från spets. Detta efter 1.09,6 första 500 och därefter lugna 1.13,6 första varvet. Ekipaget vann utan att ha något sparat på 1.14,4a/2040 meter. Jet Voice fick luckan för sent från ledarryggen för att kunna bli annat än tvåa.

I Gaute Gudmestads lopp fick vi se de flesta i norska kallblodseliten för äldre hästar. Ulsrud Tea gjorde ett topplopp i dödens som trea (1.22,5 första varvet), men det bäddade för vinnarhålets Valle Mattis (e. Järvsöfaks). Segertiden blev 1.21,4a/1600 meter och tvåa slutade Odd Herakles från tredje par utvändigt. Valle Mattis har aldrig startat i Elitkampen på Solvalla, men nu gav ägarna klartecken för start!

I Hoppechampionatet för fyraåriga ston fick publiken se en väldigt fin Hillary B.R. (e. Muscle Hill) i årsdebut. Hästen tog nu sin elfte seger på lika många starter från ledningen på ett mycket enkelt sätt. Förstapriset var 125.000 norska kronor.
– Det här var inte det viktigaste loppet i år och det kändes skönt att hon fick det lite lugnt. Det blev helt perfekt inför fortsättningen. Det handlar om en otrolig individ som har allt, sade segerkusken Magnus Teien Gundersen.

I Hoppechampionatet för fyraåriga kallblod vann Jan Kristian Överdal-tränade Voje Maren (e. Åsajerven) trots tolftespår. Detta efter vass spurt från tredje par ytter och på segertiden 1.28,0/2040 meter. Förstapriset var även här 125.000 norska kronor. Förra året tog hon hem Kriteriestoet på Dannero i Öystein Tjomslands regi.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.