Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen ljusning i sökandet efter Unicka

Foto: ALN
Kidnappningen av Unicka och Vampire Dany var ett dråpslag för italiensk travsport. Unicka vann italienska Derbyt 2016 och sågs i Italien som Varennes arvtagare. Foto: ALN

I november i fjol kom den italienska polisen med positiva besked i sökandet efter Unicka och Vampire Dany. Men nu verkar det som att utredningen är tillbaka på ruta ett igen. 

Publicerad:

Det var under förra våren som Unicka och Vampire Dany fördes bort från sitt stall i Toscana. Topphästarna var spårlöst försvunna och först ett halvår senare, i november, kom den italienska polisen med positiva besked. På en presskonferens berättade man att hästarna med stor säkerhet var vid liv, och att man arresterat två personer som misstänktes ha varit inblandade i kidnappningen. 

Men tre månader senare ser läget åter dystert ut. Italienska tidningen cavallomagazine.it meddelar att personerna som arresterades i november släpptes fria utan vidare åtgärder. Inga framsteg har heller gjorts i sökandet på Unicka och Vampire Dany.

Den sjunde mars är det ett år sedan hästarna försvann.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.