Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingves lämnar Puro

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Efter många år hos Petri Puro byter elitlärlingen Peter Ingves arbetsgivare.

Publicerad:

Halmstadtränaren Petri Puro och elitlärlingen Peter Ingves har brutit sitt samarbete. Ingves har nu i stället Peter Untersteiner som arbetsgivare.

– Det finns ingen schism eller så bakom det. Jag fick en förfrågan av Peter och jag valde att tacka ja. Mer dramatiskt än så är det inte, säger Peter Ingves.

Att det just blir Peter Untersteiner är inte särskilt överraskande.

– Jag har ju varit hos Peter i över ett år och hjälpt honom med att sko hästar. Vi har haft mycket med varandra att göra så det är naturligt, säger Peter Ingves.

Petri Puro och Peter Ingves har ett långt samarbete bakom sig. Inte ens Ingves vet hur många år det är.

– Nej, det måste vara väldigt många år nu. Jag kan inte svara på det.

Men ni är inte ovänner?
– Absolut inte. Men lite olika tankegångar har vi ju så klart haft ibland.

Just nu ligger Peter Ingves i influensa men hoppas vara frisk på söndag då han kör i Östersund. Bland annat sätter han sig upp bakom Pastore Bob i UET Masters finalen.

– Det ska bli oerhört intressant att köra honom i det loppet. Han är ju så satans startsnabb så vi får se vad vi hittar på, säger Peter Ingves och skrattar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.