Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inställda tävlingar på Bergsåker

Foto: CHARLOTTE HÄGG
Foto: CHARLOTTE HÄGG

Kvällens tävlingar på Bergsåker är inställda på grund av banförhållanden och rådande väderlek.

Publicerad:

Novembervädret spelar Sverige ett spratt i dagarna.
Minusgrader i början av veckan, och ett par plusgrader under torsdagen, gör att Bergsåker tvingas ställa in sina kvällstävlingar.
– Det är riktigt illa, vilket i och för sig säger sig självt i och med att vi är tvingade att ställa in tävlingarna. Det värsta kanske inte är banans beskaffenhet, även om den inte heller är bra, utan det är snarare en kombination. En kombination av banförhållandet, vädret och de klass II-varningar som är utfärdade i vårat område. För att kunna anordna tävlingar behöver de tävlande kunna ha en rimlig chans att komma till banan, men i nuläget innebär det hela en risk, säger Bert-Ola Månsson, sportchef på Bergsåker.

"Oerhört trist att behöva ta beslutet"

Beslutet togs strax innan klockan 11 under torsdagen.
– Vi ville gå ut med beskedet så snabbt som möjligt, så att inga ska behöva påbörja resan hit i och med de rådande förutsättningarna. Det är givetvis oerhört trist att behöva ta beslutet, men vi får se det positiva i det hela och det var väl att det "bara" handlade om en dag med saxtävlingar. Vi verkar i Sverige och under höstkanten är vädret inte enkelt, vilket vi sett de senaste dagarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.