Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Intensiv vecka väntar Solvallas sportchef

Foto: Jeannie Karlsson/TR BILD
Solvallas sportchef Markus Myron har en spännande vecka framför sig. Foto: Jeannie Karlsson/TR BILD

Med mindre än två veckor kvar till Elitloppet på Solvalla kommenterar sportchefen Markus Myron aktuella hästar som presterat bra den senaste tiden. Han berättar också om den kommande veckan och till vilka lopp han riktar sina blickar.

Publicerad:

Räknar vi bort skadade Delicious U.S. är tio hästar inbjudna till Elitloppet sista helgen i maj. På söndag morgon ska 16 hästar vara klara och Solvallas sportchef Markus Myron har en minst sagt intensiv och spännande vecka framför sig.
– Jag har suttit på morgonen med ett par kollegor och vägt några hästar mot varandra. Av de sex platser som återstår har vi makten att bjuda in fyra hästar med tanke på att Magic Tonight får chansen att försvara sin titel om kretsen kring hästen vill det. Det svaret lär vi få först efter Prins Daniels lopp på Gävle där även segraren blir direktkvalificerad. Det är alltså två platser reserverade där. Utöver det har jag en lista på tolv hästar som kan komma att bli aktuella och många av dem kommer ut och tävlar på antingen onsdag eller lördag så det är verkligen de sista prestationerna som avgör till vilka biljetterna går till. Men det kan också tillkomma någon annan häst som jag haft under lupp ett tag, säger Markus Myron.

Den gångna helgen avgjordes storloppen Algot Scotts Minne och Copenhagen Cup. Respektive lopps segrare On Track Piraten och Your Highness är redan klara för Elitloppet men det bjöds på ytterligare prestationer av hög klass. Bland annat av Papagayo E. och Nahar på Åby och Spring Erom och Trebol på Charlottenlund.
– Papagayo E. tycker jag gjorde det bra. Det var ett svårt utgångsläge och han fick ett tufft lopp och med tanke på löpningsförloppet är det inte så mycket att säga om att hästen inte räckte till seger. Nahar var också han jättebra. Vi fick aldrig riktigt se hur bra han var i Olympiatravet med tanke på galoppen men det verkar som att formen sitter där. Måste jag rangordna hästarna på intrycken de gjorde i loppet håller jag Papagayo E. lite högre även om jag är väldigt imponerad av Nahar som kan prestera år efter år efter år.

Vad tycker du om insatserna i Copenhagen Cup?
– Precis som jag sa om Nahar gör Spring Erom stabila prestationer år efter år. Känslomässigt tycker jag att han var värd att vinna loppet men nu var det Your Highness som gjorde det och hon var huvudet högre än de andra. Hästen gjorde ett superlopp och jag är otroligt nöjd över att ha med henne i Elitloppet. Vad gäller Trebol är  det jättekul att han är tillbaka och tävlar igen efter de olika omständigheterna som varit och hästen lär vässa formen ytterligare med tanke på den senaste insatsen.

Av de tio hästar som bjudits in ser Markus Myron nio som helt klara. Han väntar dock fortfarande in svar från Daniel Redén.
– Av de här tio hästarna är det bara Propulsion som inte lämnat klartecken. Jag tolkar det som att de övriga nio vill vara med. Jag är otroligt nöjd med startfältet hittills och alla tio hästar känns fortfarande lika spännande som de gjorde när jag bjöd in dem.

Inbjudna till Elitloppet 2016
Häst - Tränare - Land
Timoko - Richard Westerink - Frankrike
Your Highness - Fabrice Souloy - Sverige
Un Mec d'Heripre - Fabrice Souloy - Frankrike
Oasis Bi - Stefan P Pettersson - Sverige
Propulsion - Daniel Redén - Sverige
Resolve - Åke Svanstedt - USA
Voltigeur de Myrt - Roberto Donati - Frankrike
Nuncio - Stefan Melander - Sverige
B.B.S.Sugarlight – Fredrik Solberg – Norge
On Track Piraten - Hans R Strömberg - Sverige

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.