Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Intresset för Svampen? ”Jag är absolut nöjd”

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Maze Runner och Johnny Takter vann fjolårets upplaga av Svampen i Örebro. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Anmälningstiden har gått ut för tvååringsloppet Svampen i Örebro. Håller löpningen fortfarande måttet?

Publicerad:

Den 28 februari var sista dagen att betala in 2.500 kronor exklusive moms för att ha chansen att startanmäla till den 20 oktober (lördag, V75) i Örebro. Förra året var det 320 som betalade den här första insatsen, som sedan ska kompletteras med ytterligare 5.300 kronor inklusive moms när det är dags för den vanliga anmälningsproceduren i oktober.
– De definitiva siffrorna är inte klara ännu, men det ser ut att landa på mellan 300-310 anmälda hästar det här året, alltså några färre än 2017. Det här innebär att det även i år kommer att bli ett förstapris på över 500.000 kronor, berättar Örebrotravets sportchef Claes Broberg.

Är du nöjd med intresset?
– Det är klart att man hela tiden vill att det ska bli fler som anmäls, inte färre. Samtidigt är det Pokalår 2018 och jag hade fått in en del negativa signaler från tränare som pekade på att vissa skulle fokusera mer på treåringstävlande och ligga lägre med tvååringarna. Så med tanke på detta är jag absolut nöjd med utfallet.

För att Svampenloppet överhuvudtaget skulle genomföras i år krävdes 200 anmälda hästar i detta steg 1. Det klarades av med marginal. Fjolårets förstapris på 537.000 kronor (Marcus Lindgrens Maze Runner vann) var det största hittills sedan man började med ett lopp från och med 2013. Näst bästa förstapriset är 505.000 kronor från 2015 (Dixi Sisu) medan det delades ut 442.000 till vinnaren 2016 (Executive Caviar).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.