Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Jag kan inte konkurrera med travreferenter"

Podcasten Löpsedeln gästas den här veckan av sportkommentatorn Lasse Granqvist, 52.
Folkkär, ishockey och fotboll – men framför allt hästägare till Hambletonian-tvåan Greenshoe. Första hästen, Enterprise, chockerade kommentatorn:
– När första fakturan kom förstod jag att det var 25 000 dollar och inte svenska kronor, säger Lasse Granqvist.

Publicerad:

Varannan tisdag träffar reportern Rickard Hansson en person med anknytning till trav i ett podcastformat och alltfler får upp ögonen – och öronen! – för ”Löpsedeln”. Nedan följer ett utdrag ur podcasten.

Granqvists travintresse har aktualiserats de senaste åren då han framgångsrikt delägt hästarna Enterprise och Greenshoe tillsammans med Anders Ström (Courant), fotbollspersonerna Hasse Backe och Morten Langli (norsk expert, Greenshoe endast).

– För mig var det hieroglyfer, jag var över huvud taget inte i närheten av travet så… Hasse Backe ringde mig och frågade om jag hade lust att bli delägare i en häst. Jag visste att Anders Ström grundat Unibet men kände honom inte. 25 procent i hästen Enterprise blev jag tillfrågad och sa ja, det kändes kul.

"Pinsamt"

Lika roligt var det inte när räkningen dök upp.

– Nästan lite pinsamt, Backe hade sagt att det kostar 25 000…det visade ju sig att det var dollar. Låter nästan som man inte har någon respekt för det här men…när jag fattade det, räkningen kom tänkte jag ju: ”Vad i helvete är det här?”. Jag fick ringa Hasse…men kunde ju inte backa. Sedan blev det jättelyckat med Enterprise som till exempel vann ett försök till Hambot…

Enterprise ledde till Greenshoe. Även då blev de ekonomiska bitarna särskilt intressanta – det utvecklar han i podcasten och berättar om hur han ser på möjligheten att kommentera trav.

Podcasten finns på iTunes och Spotify under namnet ”Löpsedeln” samt på Travronden.se och kommer ut varannan tisdag.
 

FAKTA

Tidigare poddgäster: 

1: Linn Andersson
2: Mats-Ola Palm
3: Hans Karlsson
4: Josefin Sandkvist
5: Göran Borgås
6: Christina Medin
7: Johnny Takter

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.