Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag var säker på att hon var död"

Foto: Patrick Sjöö
Foto: Patrick Sjöö

Plötsligt störtade fyraåriga Ylva Li Karma livlös mot marken i Stoderbyts final.
– Jag hade panik då jag sprang från stallbacken. Jag var helt säker på att hon var död, berättar östersundstränaren Malin Löfgren.

Publicerad:

Det var otäcka scener då Ylva Li Karma ramlade ihop efter ett par hundra meter av Stoderbyts final. Det fyraåriga stoet var rejält pigg och körande Rikard N Skoglund fick hålla i henne hårt. När ekipaget framför galopperade blev Ylva Li Karma fast bakom, med följd att hon kvävde sig och sedan svimmade.

Tränaren Malin Löfgren, som stod på stallbacken, började springa direkt då hon såg sin häst gå omkull.
– Jag hade fullständig panik och det var mycket jag hann tänka under den tiden. Jag trodde inte att hon levde eftersom hon låg blickstilla och jag började fundera på alla bebisar som jag hade hoppats att hon skulle få i framtiden. Då jag närmade mig var det redan mycket folk på plats. Någon sträckte upp sin hand mot mig och då trodde jag att de inte ville att jag skulle gå fram och se henne. Då satte jag mig ner och vrålade. Men det visade sig att de ville ge ett tecken att det hade gått bra, säger Malin Löfgren och ler.

Under torsdagen blev det ett veterinärbesök för Ylva Li Karma för att kolla upp halsen.
– Allt verkar ha gått bra med henne. Hon hostade till lite då hon kom tillbaka till stallet, men annars är det okej. Jag har alltid tänkt på hur fruktansvärt det måste vara att se sin häst ramla ihop under ett lopp. Nu vet jag. Skönt att jag hade Rikard Skoglund i vagnen som agerade så skickligt och direkt la sig över henne så att hon skulle ligga kvar. 

Nu hoppas hon att hästen inte har tagit skada psykiskt av det som hände.
– Det vet man ju aldrig. Jag kan bara hoppas på att hon inte kommer ihåg så mycket av det som hände. Det är en riktigt fin häst som nu har alldeles för lite pengar på sig med tanke på hur bra hon är. Jag tror att vi ska få riktigt roligt med henne framöver. Visst var det tråkigt att inte få vara med i det här stora loppet, men största segern var ändå att jag hade hästen med mig hem, sa Malin Löfgren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.