Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jägersro i ny satsning

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Jörgen Sjunnesson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Ett nytt projekt startar på Jägersro i sommar. Fyra uttagningslopp ska köras i Sverige och Tyskland där en stor final väntar i Berlin, med nästan 1.1 miljoner kronor i prispengar.

Publicerad:

Jägersro har tillsammans med tränarföreningen JägerPro tagit fram ett specialarrangemang för hästägare som kommer att hållas i sommar. På Jägerso i Malmö och på Mariendorfs i Berlin ska fyra olika försökslopp köras. Tolv ekipage möts sedan i en final som avgörs i Tyska huvudstaden och 1,1 miljoner kronor finns i prispengar.

– Dels vill vi göra något extra för våra hästägare, dels finns det en enorm spel-potential i Tyskland med sina 81 miljoner innevånare. Jag tror att det här kommer att bli en kick för många, ett helt nytt koncept som vi hoppas aktiva och hästägare gillar, säger Jörgen Sjunnesson, verksam i tränarföreningen på Jägersro.
 
Den 12 juli körs två uttagningslopp på Jägersro där sex hästar kvalificerar sig. På Mariendorfs travbana körs de två andra försökssloppen och det den 3:e och 17:e juli. Finalen har fått namnet Super Trot Cup JägersPro International och avgörs under en derbyweekend med travtävlingar och hästauktion den 7 augusti, också det på Mariendorf i Berlin. Prispengarna från svenska sidan garanteras av avelshingsten Habitat.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.