Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jensens chansning gick hem i brons

Foto: Mikael Rosenquist/TR BILD
Foto: Mikael Rosenquist/TR BILD

Flemming Jensen och Victory Kåsgård stal showen i Bronsdivisionen efter en briljant styrning från "Isemanden". 

Publicerad:

Förutsättningarna för Bronsdivisionen ändrades drastiskt när favoriten Bålsta Palema ströks timmen före start efter en dålig värmning. I stället drog Araw Hoss på sig många V75-streck och från innerspåret tog Timo Nurmos sjuåring enkelt hand om ledningen. Men Flemming Jensen ville annat med Victory Kåsgård. Efter en start på säkerhet från spår fyra i volten satsade Jensen allt på ett kort och skickade mot täten. Goop kunde svara med Araw Hoss och i första sväng satt Victory Kåsgård lite oväntat i spets.

Där avgjordes mer eller mindre loppet, för sedan blev det väldigt enkelt för den danske gästen som stack undan till seger på 1.13,1a/2140 meter. 
– Han var väldigt lugn i volten och stressade inte alls, jag tänkte att den här chansen kommer inte tillbaka att han är så lugn igen. Så jag ville se om jag kunde komma förbi Björns häst som var den värste motståndaren på pappret. När vi kom till tät var mycket vunnet och han trivs bäst i ledningen, sa Flemming Jensen i vinnarcirkeln.

Den danske travtränaren har minskat ner på sin verksamhet och tävlar inte lika frekvent i Sverige som tidigare. Men han har fortfarande många supportrar här. 
– Förr i tiden tävlade jag i Sverige tre gånger i veckan, nu blir det inte lika mycket längre. Det är alltid fin publik sådana här stordagar, sa Ålborgtränaren. 

Sjuårige Victory Kåsgård (e. Ens Snapshot) gjorde sin tredje start efter vila och tog första årssegern. Araw Hoss höll bra som tvåa från dödens och Sambuca Knight blev trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.