Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jepson slog till med V75-dubbel

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Carl-Johan Jepson vid ett tidigare tillfälle. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Carl-Johan Jepson hade en stor dag på Färjestadstravet. Inför hemmapubliken tog 39-åringen en snygg kuskdubbel med Barkevious Mingo och Baharat.

Publicerad:

Hemmasonen var glödhet och fem V75-styrningar på Färjestadstravet gav resultatraden 1-1-2-3-6. 
– Jäkligt kul att få vinna V75 på hemmaplan. Året har börjat jättebra och den här dagen har varit fantastisk kul, säger Carl Johan Jepson. 

Med Barkevious Mingo (e.From Above-Sävaflickan) i Bronsdivisionen (V75-6) blev det enkelt spets från sjättespåret bakom bilen och 10.2 första 500. Jepson fintade sedan bort konkurrenterna när han dämpade till 17-tempo i 500-600 meter och Barkevious Mingo vann till slut i fin stil på 13,7a/2140.
– Riktigt roligt att han fick vinna på V75, det har häxat en del för honom tidigare. Han blev bara piggare under loppet och vann med tussarna kvar. Barkevious är en läcker häst att köra, kommenterade Jepson. 
Tränar Barkevious Mingo gör Nils L Norelius, som tog Åmålstravets första V75-seger på nio år.

Och i V75-7 slog han till igen. Denna gång med  Baharat (e. Scarlet Knight-Hot Peppers) som spurtade strålande i vida spår och slog av Fika kort före mållinjen. Segertiden 14.1/2140.
- Det kändes som att det var lite långt fram men hon flög fram sista biten, hon har verkligen en vass speed.
Tränar Baharat gör Eric Martinsson.

Färjestadspubliken kunde glädja sig åt Jepsons segrar men däremot föll förhandsfavoriten Fossens Bonus i Silverdivisionen (V75-5). Thai Navigator (e. Ganymede-Role Model) som gjorde sin första start på svensk mark tog enkelt hand om ledningen och tilläts lunka runt första varvet i 17-tempo. Fossens Bonus kördes fram till dödens med 1500 kvar men var inte som bäst för dagen och tappade i en snabb avslutning. Thai Navigator med Björn Goop i sulkyn vann istället tämligen säkert på 14,2a/2640. Den norske kulltoppen tränas av norskan Anette Skårnes.

Spets-och slut var segerreceptet för fler V75-vinnare under dagen och det började med Önas Igor (e.Flirting Man - Limabeans) i klass I-försöket (V75-1). Önas Igor med Johnny Takter i sulkyn tog sig förbi invändige Charming Soldier och flög till spets med första 500 efter 10,6. Varvet på 13.0 och segern blev säker på 12,4a/1640, före starkt avslutande Xanthis Amazing med Jepson i sulkyn.
- Verkligen häftigt att kunna ha en sån häst, som  ger allt varje gång. Han har utvecklat både styrkan och snabbhetet och verkligen blommat ut, säger tränaren Stefan Björkvall om Önas Igor.

Billy Svedlund visste vad han hade i tömmarna när han körde resolut till ledningen med Gärdsjö Aragon (e.Herbjörn-Aldertösen) i kallblodsloppet och ledde runt om. Både kusk och häst imponerade i segern på tiden 1.27,1/2140.
– Den största segern i mitt liv, strålade kusken Billy Svedlund.
Tränar Gärdsjö Aragon gör Krister Palm som kunde konstatera:
– Det är en pånyttfödelse, jag vet inte vad som hänt med hästen...

Klass II-försöket bjöd på en skräll i form av Tournado Dream (e. Dream Vacation - Storm System). Ulf Eriksson fick förtroendet i sulkyn av Robert Bergh och stod för en alert styrning. Med 1200 kvar körde Eriksson framåt till dödens och segern blev enkel sedan vilt spurtande Titan Brodde tappat travet och galopperat sista biten. 
– Jag körde honom förra gången på Åby och kände att sprinterlopp inte riktigt passade honom. Det är en stark häst och jag kom bra till direkt, sedan kände jag att hästen i dödens kanske inte ville ha dödens...Så det löste sig bra, kommenterade Ulf Eriksson. 

Utdelningen på sju rätt landade på 102 347 kronor, 1 119 kronor för sexorna och 101 kronor för femmorna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.