Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joe's Pride invald i Hall Of Fame

Två stora danska profiler har nyligen blivit invalda i Travets Hall Of Fame. Däribland avelshingsten Joe's Pride.

Publicerad:

Under söndagen förkunnade den danska travsajten travservice.dk att två danska profiler valts in i Travets Hall Of Fame. Det handlar om avelshingsten Joe's Pride som kom till Danmark i slutet av 1951. Joe's Pride, som är son till Volomite, fick stor framgång redan med sina första avkommor och under många år visade hästarna efter honom, både ston och hingstar, fina resultat på tävlingsbanan. 

14 gånger blev Joe's Pride hingstchampion i Danmark och flera av hans avkommor blev i sin tur även de avelshingstar. I och med detta och Joe's Prides betydelse för dansk travsport får han nu ta plats i Travets Hall Of Fame.

I Travets Hall Of Fame tar också journalisten Edwin Koch plats. Koch jobbade under drygt 40 år som travredaktör på Ekstra Bladet och han var också anställd i uppfödarföreningen under en period på 25 år. Edwin Koch var en mycket uppskattad travjournalist och var väldigt kunnig inom främst travaveln.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.