Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joggingtur för Bold Eagle

Foto: MIA TÖRNBERG
Bold Eagle fick en perfekt genomkörare inför Prix d'Amérique. Foto: MIA TÖRNBERG

Den franske superstjärnan Bold Eagle fortsätter att imponera. Franck Nivard styrde på i sista sväng och Ready Cash-sonen fullkomligt exploderade över upploppet.

Publicerad:

Den tidigare Elitloppsvinnaren Timoko är klar för Prix d'Amérique. Detta efter en andraplats i Prix de Bourgogne (€120.000) under söndagseftermiddagen. Björn Goop stack direkt till ledningen med den Richard Westerink-tränade hästen som stod för ett bra lopp, tioåringen kunde dock inte stå emot fenomenet Bold Eagle när denne utmanade över upploppet.

Fjolårets Prix d'Amérique-vinnare Bold Eagle fick ett perfekt genrep inför storloppet den sista söndagen i januari. Franck Nivard placerade den nyblivne sexåringen i fjärde utvändigt inledningsvis, men satt sedermera i andra utvändigt en bit in i loppet. In i slutsvängen styrde Nivard på i tredjespår och Bold Eagle svarade på allra bästa sätt. Hästen var snabbt framme utvändigt om ledaren Timoko och Bold Eagle gick ifrån med till synes gott om krafter sparade.

Klar för Prix d'Amerique blev också Sébastien Guaratos Booster Winner som avslutade fint till en tredjeplats, ett par längder bakom tätduon. Kusken Eric Raffin gav hästen ett perfekt lopp och bjöd också på "segergest" kort före mål.

Daniel Redén hade chansen att kvala in sin tredje häst till Prix d'Amerique. Men Jean Michel Bazire placerde sjuåringen i fjärde invändigt och Call Me Keeper fick aldrig se dagens ljus över upploppet och kom i mål som sjua. 

Både Univers de Pan och Trebol fanns båda länge med i den främre träffen under loppet, men ingen av dessa kunde vara med och utmana om en av topplaceringarna den sista biten.

Förstapriset i Prix de Bourgogne uppgick till 54.000 euro och Bold Eagle kom i mål på 1.12,1a/2.100 meter.

Tidigare under söndagen slutade Daniel Redéns Trinity Zet på tredjeplats i Prix d'Angouleme (€90.000). Detta efter att ha levererat en rejäl avslutning den sista biten, men S.J.'s Photo-dottern hade alldeles för långt fram för att kunna blanda sig i segerstriden. För tredjepriset fick ägarna Stall Zet 12.600 euro.

Klara för Prix d'Amérique (€1 000 000)
Häst - Tränare
Bold Eagle – Sébastien Guarato
Lionel – Daniel Redén
Voltigeur de Myrt – Roberto Donati
Anna Mix – Franck Leblanc
Propulsion – Daniel Redén
Princess Grif – Fabrice Souloy
Belina Josselyn – Jean Michel Bazire
Treasure Kronos – Jerry Riordan
Timoko – Richard Westerink
Booster Winner – Sébastien Guarato

Söndagen den 15 januari körs Prix de Belgique och även där är de tre främsta hästarna direktkvalificerade för Prix d'Amérique. Det är det sista direktkvalficerande loppet till det franska storloppet som körs den 29 januari.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.