Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallblodskampen till Norge

Foto: Scoopdyga.com
Finnskog Fokus vann årets första kallblodslopp på Vincennes. Foto: Scoopdyga.com

Under söndagen intog kallbloden Vincennes för årets kallblodslopp. Fyra svenska ekipage fanns med bakom startbilen, men det blev norrmännen som fick jubla.

Publicerad:

Inom fem dagar ska två kallblodslopp köras på Vincennes. Jan-Olov Perssons duo Smedsbo Faksen och B.W.Modde var allra piggast från start när det första loppet avgjordes under söndagen. Tränaren själv satt upp bakom B.W.Modde, medan Smedsbo Faksen hade sällskap av Franck Nivard och det var också den senare som satt i spets inledningsvis. Ekipaget släppte dock över kommandot till Finnskog Fokus (e. Spikeld) och Gunnar Austevoll efter knappt 400 meter, som sedan öppnade första 1100 efter 1.25,1.

In i sista sväng gick den norske hästen Mino rejält snabbt och var tidigt framme som tvåa. Mino och ledaren Finnskog Fokus ryckte undan in på upploppet, men det stod tidigt klart att segern skulle gå till Finnskog Fokus och Gunnar Austevoll som kom i mål på 1.24,5/2.100 meter. Segern var värd 9.000 euro.

Tvåa slutade Mino, medan Smedsbo Faksen blev trea.

Nästa kallblodslopp på Vincennes körs på torsdag den 23 februari.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.