Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallblodsstjärnan struken

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Månprinsen A.M. kommer inte till start i Elitkampen på söndag. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

En av Elitloppshelgens allra största fyrbenta stjärnor är tyvärr struken.

Publicerad:

Det handlar om Gunnar Melanders kallblodsfantom Månprinsen A.M. Hästen jagade sin första seger i Elitkampen (söndag, lopp 5, V75-1), men får nu stanna hemma på grund av hälta.

Det är av förståeliga skäl en nedstämd Gunnar Melander som förklarar orsaken bakom strykningen.
– När jag tog in Månprinsen från hagen i går eftermiddag så var han svullen i vänstra bakbenet. I dag är han fortfarande svullen och det går inte att tro att allt ska kunna bli bra till på söndag. Därför blev jag tvingad att stryka honom.

Hur allvarligt är det?
– Det ser inte så allvarligt ut, men i nuläget går inget att säga säkert.

Så det kan vara allt från en bagatell till en gaffelbandsskada?
– Jo, precis så. Vi får helt enkelt hoppas att det handlar om en lindrig skada och sedan är det bara bryta ihop och komma igen.

Vad kan egentligen ha hänt med hästen?
– Möjligen att han slagit i en stolpe i hagen eller något.

Månprinsen A.M. har vunnit det mesta ett kallblod kan göra – utom Elitkampen. Har har startat tre gånger och som bäst varit tvåa 2015. Han slutade trea 2017 och oplacerad 2014.
– Vi hade laddat rejält för Elitkampen i år och hästen har känts fantastiskt fin. Han borde ha haft riktigt bra segerchans, så därför känns det extra tungt. Samtidigt blir man påmind om att det är djur vi håller på med.

Nu hoppas bara Gunnar på en sak – att skadan är lindrig och att Månprinsen snabbt kan vara tillbaka på tävlingsbanan igen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.