Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Känslan är att det kommer gå bra även i vinter”

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Tomas Malmqvist har tagit sju segrar i Frankrike sedan halvårsskiftet och har 14 hästar på plats i landet.

Publicerad:

Tomas Malmqvists hästar har gått bra i Frankrike i år. Sedan halvårsskiftet har han tagit sju segrar på fransk mark – och Jägersrotränaren hoppas på framgångar även under vintermeetinget.
– Jag har 14 hästar i Frankrike just nu och förhoppningsvis ska de kunna tävla under vintermeetinget de flesta av dem. Jag hoppas naturligtvis att de bästa av dem, Ethien du Vivier och Calle Crown bland andra, ska ta något steg till, säger Malmqvist.

Den av Tomas Malmqvists hästar som tävlat mest framgångsrikt är Amazing Dynamite. Hingsten har tagit fyra segrar sedan i augusti – varav två på Vincennes.
– Det är klart att det blir tuffare under vintermeetinget, men kan jag vinna något lopp så är det bra. Det finns väl inget direkt speciellt lopp som jag siktar mot. Det finns en uppsjö av lopp i Frankrike och det gäller bara att hitta de rätta och på så vis få utdelning. Hästarna har gjort det bra där under en tid och känslan är att det kommer gå bra även i vinter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.