Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karlsson svarar kollegorna: "Fullständigt orimligt"

Foto: Petri Johansson/TR Bild
Hans Karlsson utesluts ur Örebro tränarförening. Foto: Petri Johansson/TR Bild

Utesluten ur travsällskapet i fjol och nu även av kollegorna. Sulkysport rapporterar om de fortsatta turerna på Örebrotravet där tränarföreningen slänger ut Hans Karlsson och dessutom kräver att hans hyresavtal på banan sägs upp.
– Det tycks vara något slags mobb som gått överstyr, säger Hans Karlsson själv.

Publicerad:

Det fortsätter att storma på Örebrotravet. Förra sommaren uteslöt banans travsällskap tränaren Hans Karlsson och på onsdagen beslutade Örebro travförening sig för att göra detsamma, skriver Sulkysport. Motiveringen lyder – då som nu – att Karlssons facebooksida Örebrotrav ger banan negativ publicitet. 

I det här fallet menar Karlssons kollegor att de förlorar hästägare på grund av de inlägg han skriver på sidan och att hans negativitet gentemot banan och dess funktionärer och personal är till skada. Tränarföreningen utesluter nu Karlsson kräver dessutom att Örebrotravet säger upp dennes hyresavtal på banan.
– Ja… jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Inte tänkt igenom det riktigt, säger Hans Karlsson till Travronden.

Du låter överraskad.
– Ja, mycket överraskad. Jag måste ha mer information innan jag kan uttala mig mer, men tycks vara något slags mobb som gått överstyr. Det är ju en fullständig orimlighet att kräva de där sakerna.

Har tränarkåren rätt i någon punkt tycker du?
– Nej, kan inte se någon punkt de har rätt i. Barnsligt att tro att en fri debatt skulle påverka deras tävlingsresultat. Det är nog andra orsaker i så fall som de bör fundera på.

Vill även stoppa Christer Graaf

I skrivelsen till Örebrotravet riktar tränarföreningen även krav gällande förre proffstränaren Christer Graaf. Denne har en skuld till banan och föreningen kräver att han förbjuds att använda Örebrotravets träningsanläggning innan skulden är reglerad.
– Det stämmer att finns en skuld sedan min tid som tränare. Jag har föreslagit dels en avbetalningsplan, dels att jag ska jobba av den eftersom jag har arbetat med banor i 15 år och kan hoppa in var som helst egentligen. De har tyvärr nekat båda förslagen och det står dem givetvis fritt att göra, säger Christer Graaf och fortsätter:
– Tränarföreningen har däremot inte haft någon synpunkt på det här tidigare. Att det här kommer upp nu bottnar i någonting helt annat.

Kan du utveckla det?
– Allt började när Hans gick in och bröt en kollegas felaktiga hantering av en unghäst. Jag försvarade honom i det och fick då höra av ett par tränare man inte ska lägga sig i. Nu försöker man att slå undan benen på Hans och jag åker med i svepet eftersom jag har hästar i hans träning. Jag är helt förstummad över hanteringen av Hans.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.