Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kerwoods löfte höll undan

Susanne Kerwood tog en tränarseger i Kanada på tisdagen. Ett av svenskans tvååriga ston spårade runt om på Mohawk.

Publicerad:

Jula Shes Magic (e. Kadabra) kom till spets trots spår tio i försöket till Grassroots Series inom Ontario Sire Stakes. Och väl där var hon sedan frisk på bettet för Mike Saftic.

Halvvägs till mål ledde tvååringen med över tolv längder, men i utgången av sista sväng var Canadian Titan nästan i kapp. Men bara nästan och över upploppet höll Julas Shes Magic undan till karriärens första seger via 1.13,2 över 1.609 meter.

Förstapriset var 11.750 kanadensiska dollar och nu drömmer Susanne Kerwood om större uppgifter för stoet som ägs av Jula Racing.
– Tommy Andersson tränade henne i Florida och han sade till mig att hon är ett av de finaste stona han någonsin suttit bakom, sade Kerwood efter loppet.
– Hon är väldigt, väldigt snabb. Vi måste bara lyckas kontrollera hennes fart lite mer.

Två svenska segrar på Pocono Downs

Det var inte hårt i mål när Common Sense (e. Trixton) vann på andra sidan gränsen. Tvärtom. Åke Svanstedts svenskfödda sto var nästan elva längder före närmaste konkurrenten när mållinjen skars på Pocono Downs i Pennsylvania.

Klockan i mål visade 1.12,1 över engelska milen vid segern som var karriärens första för Common Sense. Tvååringen är uppfödd av Menhammar Stuteri och ägs av Åke Svanstedt och SRF Stable. Dessa räknade hem ett förstapris på 6.500 dollar.

Senare under tävlingsdagen kom ytterligare en svensk seger. Staffan Linds Captain Morgan (e. Cantab Hall) kördes till ledningen av Christian Lind och därifrån vann fyraåringen – som delägs av Staffan Lind och Karl-Erik Bender – på 1.11 blankt. Segern var värd 7.500 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.