Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kevin Oscarsson: "Hellre dödens än andra ytter"

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Pointillist vann nyligen på V75 för sin tränare Jim Oscarsson. Idag körs han av sonen Kevin Oscarsson. Foto: Micke Gustafsson/ALN

I den femte avdelningen spekulerar många om spetsstriden. Travronden har tagit pulsen på Kevin Oscarsson som kör favoriten Pointillist.

Publicerad:

V75-5 är ett lopp över sprinterdistans och många aviserar full laddning från start. Favoriten Pointillist har imponerat på sistone och vann från spets senast med krafter kvar. Idag sitter Kevin Oscarsson i sulkyn och här ger han sin syn på uppgiften.
– Det är många bra hästar med i loppet och många som kommer att blanda sig i spetsstriden och känslan är att det blir ordentlig körning. Sedan ska man inte glömma bort att det är många bra hästar bakifrån också. Jag tycker att Tuffetto Jet, Cut Him Some Slack och Sheriff Bi alla känns underskattade. Många har hakat upp sig på att han var sämre näst senast när han var sjuk och det ger ett litet frågetecken så klart, samtidigt har vi bästa spåret.

Hur pass offensiv kommer du vara från start?
– Med tanke på spåret vore det väldigt dumt att inte vara offensiv, men det är svårt att säga på förhand. Det kan säga smack och så sitter Dream Trotter i ledningen och att Oskar visar tydligt att han vill köra där. Vi kommer dock prova ordentligt för spets och jag kan säga att jag hellre tar dödens än andra utvändigt med den här hästen.

Helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota bak, vad tror du att det ger?
– Han blir rappare från start med helstängt. Det var nästan så att vi kunde svara ut Etosha Boko när han gick med helstängt förut och den hästen är väldigt kvick ut. Jänkarvagnen vet jag inte riktigt vad det kommer ge för effekt, jag och pappa (Jim Oscarsson) har diskuterat det mycket i veckan och vi hoppas att det ska ge några meter extra. Att han går med skor fram tror jag bara är positivt ser jag bara som en fördel. Det är väldigt tunna skor och med tanke på att han kan bli lite rullig den sista biten säger min magkänsla att det bara är positivt.

Du kör också Kabanoss för första gången, tankar där?
– Det enda jag vet om hästen är det jag sett i lopparkivet och jag har inte hunnit prata med någon från stallet än. Vi fick ett perfekt spår för att smyga med och förhoppningen är att plocka en fin peng.

Bishop?
– Lite samma där. Jag har sett de fem senaste starterna och hästen gör fina och jämna prestationer. Jag hoppas på ledaren eller rygg ledaren, då tror jag att vi kan vara med och utmana.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.