Sveriges ledande travtidning
ANNONS

The king – NUNCIO!

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Han gjorde det igen, Nuncio.
Stefan Melanders travare vann Jubileumspokalen till synes otroligt enkelt.
Än vet hästen inte hur det känns att sluta utanför pallen.
– Det var riktigt skönt då jag vred ut Nuncio och kände att det var klart, sade körande Örjan Kihlström.

Publicerad:

Uppladdningen inför loppet gick inte riktigt som stallet tänkt sig då Nuncio drabbades av feber för två veckor sedan.  Det kom däremot inte att spela någon roll. Han var helt enkelt bäst i Jubileumspokalen 2016.
Hästen serverades perfekt lopp i andra utvändigt av Örjan Kihlström samtidigt som Spartan Kronos och Volstead kamperade i täten.
När man kom till 1 500 meter efter 1.10,3 började Spartan Kronos hänga i grejerna och Volstead kopplade greppet.
Nuncio kunde vänta till 300 kvar innan attacken sattes in. Över upploppet blev det närmast en formalitet. Nuncio vann på överlägset sätt.
– Det var kul att hästen kunde få ett snällt lopp för en gång skull. Han kändes pigg och fin hela vägen, sade Kihlström och tränare Stefan Melander hade närmast tunghäfta.
– Jag har egentligen inga ord. Hästen har snart gjort 50 starter och aldrig slutat sämre än trea, alla ord är redan sagda om hästen. Sättet att vara på, han är så cool. Jag fattar inte hur jag kunde ha sådan tur att hitta den här polaren. Helt otroligt, var hans känslosamma kommentar.
Tvåa i Jubileumspokalen slutade familjen Oscarssons Explosive de Vie efter en resa i rygg på Spartan Kronos. Extra roligt i och med att det var just familjen Oscarsson med Jim i spetsen som Nuncio inledde karriären hos. Trea blev Reijo Liljendahls Fire To The Rain.
Förstapriset var värt 1 000 000 kronor och segertiden blev 1.10,7a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.