Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Koivunen till 4.000

Foto: null
Express Type är en av Harri Koivunens två Derbyvinnare.

En av Finlands riktigt stora profiler, Åbotränaren Harri Koivunen, firade ett jubileum i söndags när han tog sin 4.000:e kuskseger på sommarbanan Kokemäki.

Av: Marja Mahlamäki
Publicerad:

Hästen som han vann med var kallblodet Nopsan Vauhti (e. Vaikin Vauhti), som tränas av Ismo Truhponen. Passande nog var det på den här travbanan som Harri Koivunen även tog sin allra första kuskseger bakom Will Speed (e. Circus) 1982. Harri brukar likt Örjan Kihlström ofta kallas för ”gubben i lådan” eftersom han är känd för att köra avvaktande invändigt för att istället komma till slut. Han hade fantastiska sviten på 24 raka år med över 100 kusksegrar när detta bröts under fjolåret. Då var det förövrigt sonen Olli Koivonen som tog hem kuskchampionatet på hemmabanan Metsämäki i Åbo.

Harri Koivunen blev det sjunde finske kusken i historien att nå 4.000 segrar. Bland de största vinsterna kan nämnas fyra i Kungstravet genom två vardera med Pette och Erikasson. Harri har även två segrar i Finskt Trav Derby genom Ribaude (e. In Love With You) 2008 samt med Express Type (e. Express It) 2010.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Marja Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.