Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini: "Då är man i så fall totalt dum i huvudet"

Foto: MARIA HOLMÉN
Lutfi Kolgjini. Foto: MARIA HOLMÉN

Lutfi Kolgjini orsakade omstart i Hugo Åbergs Memorial med Djali Boko.
Ekipaget var inte korrekt ansluten bakom startbilen.
– Om någon tror att jag medvetet orsakat en omstart med Djali Boko är man i så fall totalt dum i huvudet, säger Lutfi Kolgjini.

Publicerad:

Åbergskvällen inleddes med att Lutfi Kolgjini vann tvååringsloppet tillsammans med Smokin Joe (e. Lavec Kronos) på strålande tiden 1.13,7/1.609 meter autostart.
Senare under kvällen fick Lutfi en del kritik efter att ha orsakat en omstart i Hugo Åbergs Memorial bakom Djali Boko (e. Ready Cash). Ekipaget var inte anslutet med 100 meter kvar till start.
– Han stod och studsade i svängen när det var dags att köra mot bilen, säger Lutfi Kolgjini som inte har mycket över för kritik mot den händelsen.

"Då är man totalt dum i huvudet"
– Om någon tror att jag medvetet orsakar en omstart med den hästen, då är man i så fall totalt dum i huvudet. Är det någon som missgynnas av en omstart är det väl han. 
I lopp tretton fick Kolgjini böter och avstängning för att ej ha kört tävlingsmässigt för bästa möjliga placering med Gina Boko (e. Brad de Veluwe) då han valde att köra av banan efter 600 meter när hon blev hängande i tredjespår.
– Först snackar vårt förbund om djurskydd och så vidare, men när jag värnar om min häst och hennes psyke får jag en avstängning. Jag ger inte bort någon position eller gynnade ingen, då bestraffas jag för det. Eriks häst i dödens blev het och jag kunde inte ta mig framåt.
Hade det inte varit bättre att ta upp och lägga dig sist i klungan och fullfölja loppet även om det var "förlorat"?
– Jag tyckte inte att det var aktuellt då, det här var ett bättre sätt att komma hem på för min häst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.