Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini väljer Åby Stora Pris

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Lutfi Kolgjini och Rajesh Face. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Jubileumspokalen eller Åby Stora Pris? Nu har Lutfi Kolgjini bestämt sig – tre varv längs Mölndalsovalen blir nästa uppgift för Rajesh Face.

Publicerad:

Fjolårets derbyfavorit har blandat och gett hittills under säsongen och senast spurtade han till en femteplats i Hugo Åbergs Memorial efter dubbla galopper på vägen. Från Lutfi Kolgjinis stall var Platon Face klar för Åby Stora Pris sedan tidigare och sexåringen får alltså sällskap av en stallkamrat i storloppet.
– Det känns jättekul att "Ludde" väljer att komma även med Rajesh Face. Nu är nio hästar på plats, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Reckless vann lottningen

Nio hästar, ja. Förutom Rajesh Face och de sju hästar som var klara sedan tidigare har Pedersen fått tummen upp av Björn Goop. Färjestadstränarens Reckless vann den lottning som genomfördes mellan vinnarna i Summer Meeting Stayer-loppen och Goop har nu lämnat klartecken för att starta.
– Han satte ju banrekord i Malmö senast och känns som ett bra tillskott. Björn berättade att han har lite växlar att dra som han inte har använt sig av tidigare och dessutom får han fördelen att få välja spår i Åby Stora Pris.

"Kör loppet med tio hästar"

Därmed återstår tre platser i grupp I-löpningen som körs över 3.140 meter, men det är inte säkert att alla tillsätts. Tvärtom, menar Jon Walter Pedersen.
– Nej, för mig var idén att vi skulle ha tolv hästar för att få till lite körningar och positionsbyten, men det kan hända att vi kör loppet med tio hästar. Som det ser ut nu blir det nog så. Jag vill inte ta in vem som helst bara för att fylla ut fältet utan vill ha bra kvalitet rakt igenom, säger Pedersen.

FAKTA

Klara för Åby Stora Pris

Call Me Keeper – Daniel Redén
Coquin Bebe – Franck Leblanc
Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh
Platon Face – Lutfi Kolgjini
Propulsion – Daniel Redén
Rajesh Face – Lutfi Kolgjini
Readly Express – Timo Nurmos
Reckless – Björn Goop
Zenit Brick – Timo Nurmos

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.