Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Kommer skapa många spöken för oss"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Robert Bergh. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Robert Bergh är inte förtjust i den bestraffning han fick under gårdagen för att ha lämnat fördel åt en medtävlare.
– Nu blir det väl debatter om det här hela sommaren, jag tycker det blir fel fokus, säger han.

Publicerad:

I gårdagens V64-inledning släppte Robert Bergh ledningen till stallkamraten Gomez i första sväng för att sedan överta ledningen på nytt. Tusenlappen, han fick i böter för tilltaget, hakar han inte upp sig på som sådan – däremot anledningen.

– Det där var väl ingenting? Då finns det hur mycket som helst att bita tag i och det kommer skapa många spöken för oss. Det kommer blir situationer då man funderar på om man ska släppa och då kört stallkörning eller svara och då inte ha kört för bästa möjliga placering, säger han.

"Svårt att säga"

Hade du släppt ledningen om hästen Gomez tränades av någon annan tränare?

– Svårt att säga. Jag hade sagt åt Dwight Pieters inför loppet att köra för ledningen. Situationen var det som avgjorde för mig, jag såg att alla andra hade lagt ned körningen och såg att det gick att lösa för mig att fortfarande vara i ledningen sedan.

"Blir väl sommarens snackis"

Så du anser att böterna är felaktiga?
– Ja, riktigt fel. Det blir svårt att veta vad man ska gå efter. Jag tycker kuskarna och stallarna sköter det bra. Att dra till sig massa skit som väcker mer tankar och spöken…nu kommer det bli så att folk säger ”jaha, fick Robban för det, vad ska den och den få nu då?”. Nu kommer det väl att bli debatter om det här och sommarens snackis…

– Man måste få köra på känsla och som regelverket ska fungera nu då blir det två regler emot varandra.

V75-vinnare?

Desto mer positiv är han till vinnaren: Vikens High Yield.
Ja, när man ser fysiken på honom då tänker man att det kan bli riktigt bra. Känslan jag fick på banan nu i andra starten var helt annan än i första, och jag trodde inte att han var så startsnabb heller, så det var mycket som var bra.
V75-spelarna få bekanta sig med honom nästa helg då kommande start är planerad till Halmstad på lördag.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.