Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kontio: "Kände i första sväng att vi skulle vinna"

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Både Moni To Spare och Araw Hoss var obesegrade efter tre starter vardera när de möttes på Solvalla ikväll. Det blev dock en munsbit för Araw Hoss som imponerade stort och som har det finska Derbyt i höst som det stora målet.

Publicerad:

Moni To Spare hade framspår och tog hand om ledningen direkt. Från spår tolv körde Jorma Kontio fram direkt med Araw Hoss (e. S.J.'s Photo) och efter tredjespår i första sväng landade han utvändigt ledaren. Tempot var 1.12,8 första 500 och 1.14,4 första varvet.
Redan mitt i sista sväng kopplade Araw Hoss grepp på ledaren och klev ifrån till en mycket lätt seger över upploppet. Segertiden blev 1.14,0a/2.140 meter för den talangfulla travaren som är finskfödd. Därför är det finska Derbyt i höst ett stort mål.
– Han öppnade bra och då var det lika bra att köra fram direkt. Jag kände redan i första sväng att vi skulle vinna. Det här är en stark och bra häst som förhoppningsvis kan tävla på lite nu för att få mer rutin. Kapaciteten är bra, sade Jorma Kontio om den efter fyra starter obesegrade Araw Hoss som tränas och ägs av Timo Nurmos.
Moni To Spare föll tillbaka till en sjundeplats över upploppet och karriärens första förlust var ett faktum.
– Han blev vass efter start. Sedan var han även klart sämre än tidigare utan att jag har någon förklaring till det, sade kusken Kenneth Haugstad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.