Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kör Svanstedt Elitloppet?

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

I fjol snackades det en del om Elitloppet för Åke Svanstedts Six Pack. Under lördagen har det ryktats om att han kommer köra även i årets Elitlopp.

Publicerad:

Det är Le Parisien som rapporterar om nyheten. Jean-Michel Bazire vann tillsammans med Looking Superb tidigare under lördagen på Vincennes och efter övertygande segern ska han ha berättat om det hela till Le Parisien.
– Om hästen kommer till start, så kommer det bli med Åke Svanstedt i sulkyn, säger Bazire till tidningen.

Åke Svanstedt har vunnit Elitloppet två gånger tidigare. Förutom med Gidde Palema 2004 vann han även med Torvald Palema 2009. Ser norskägde Looking Superb till att Åke Svanstedt tar sin tredje Elitloppseger? När Travronden når Per Jörgensen, presskontakt för familjen Selmer som äger Looking Superb, blir han en aning förvånad över utspelet.
– Ingenting är bestämt gällande kusk än. Åke Svanstedt är duktig, men vi har många bra norska kuskar också. Vem som kommer köra Looking Superb blir klart under nästa vecka, säger Jörgensen.

Fotnot: Efter artikelns publicering har Travronden varit i kontakt med Solvallas sportchef Anders Malmrot, som bekräftar att det blir Åke Svanstedt som ska köra Looking Superb i Elitloppet
– Det är en extra krydda med Åke Svanstedt bakom en spännande häst, säger Malmrot.

Åke Svanstedt kommenterade det hela för norska Trav og Galopp-nytt senare under lördagskvällen.
– Jag fick förfrågan och jag är glad över att köra en så bra häst. Det passar mig bra, det är inte en så viktig helg för mig här i USA, så jag kan komma ifrån, säger Svanstedt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.