Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterievinnare är död

Foto: TR BILD, MONTAGE
Erlend Rennesvik berättar varför kriterievinnaren El Toro B.R. avlivades. Foto: TR BILD, MONTAGE

Den tidigare Björn Goop-tränade kriterievinnaren El Toro B.R. är död.

Publicerad:

Det här skriver Trav Og Galopp-Nytt. Redan i sin femte start i livet segrade segrade El Toro B.R. (e. Coktail Jet) i Norskt Kriterieum 2015. Då i träning hos Björn Goop men körd av Tom Erik Solberg. Året efter blev hästen segerlös men slutade sexa i det norska Derbyt. Det var Eirik Höitomt som hade tagit över träningen då och hästen gick därefter även till Frode Hamre. Framgångarna har dock uteblivit helt efter fyraåringssäsongen, även om hästen segrade i ett vanligt lopp på Biri den 27 oktober i år för Erlend Rennesvik. Därefter blev det ett galoppmisslyckande på Färjestad. Nu är plötsligt sjuåringen död.
– Efter loppet på Färjestad var han väldigt halt i framknäna. Hästen behandlades ett par gånger där, men utan något resultat. Alternativet var att operera honom i framknäna för andra gången, men eftersom El Toro B.R. haft problem med hälsan under hela karriären kändes det mer rätt att låta honom sluta, berättar Erlend Rennesvik för TGN.

Beslutet blev att avliva hästen, som avslutade karriären med fyra segrar och 1.086.474 kronor på kontot.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.